Kategorier

En oppsummering av forsidene til VG og Dagbladet i 2012

  • 28. desember 2016

    Postet av Kolbjørn Bredrup
  • Kommentar ikon  0

Jeg har gått gjennom alle avisforsidene til papiutgaven til VG og Dagbladet i 2012, og emneordskategorisert disse. Her er resultatet!

Vi ser både på toppsaker, utenriks, lettkledde kvinner og menn, været, flått og sykdommer.

Vi bruker begrepet hovedsak om den største saken på forsiden, og sidesak om de andre sakene. Totalt sett er det 720 forsider, 360 per utgiver. Klikk på bildene for å åpne større utgaver.

Hvilke hovedsaker er det mest av?

Vi starter med å se på hvilke type hovedsaker er det mest av på forsidene. Og om VG og Dagbladet har samme type saker. I følge vår kategorisering har vil følgende toppsaker:

  1. Kjendis (68 hovedsaker – 9,4%): Ikke overraskende topper kjendissaker denne listen. Sakene som er talt med her er saker hvor kjente personer snakker ut, har vært syke eller kommer med slanketips eller liknende. Vi har ikke tatt med politikere her. Med sidesaker er det 364 forsider (50,6%) som har bilder av kjendiser.
  2. Terrorsaken (49 hovedsaker – 6,8%): Her skrives det hovedsakelig om detaljer rundt rettsaken, og vi har også med intervjuer med involverte i denne kategorien. Med sidesaker er det 86 forsider (11,9%), som har en sak i denne kategorien
  3. Sigrid-saken (36 hovedsaker – 5,0 %): Her følger man  saken fra den var en forsvinningsak til den ble en drapssak. Det er intervjuer med familie og intervjuer med den pågrepne som siden ble løslatt. Med sidesaker er det 58 forsider (8,1%) som omtaler denne saken. Det er ingen andre forsvinningssaker i 2012 som har vært hovedsak på forsidene.
  4. Været (28 hovedsaker – 3,9%): Nordmenn er glade i å snakke om været, og sannsynligvis også glade i å lese om været siden det lages såpass mange saker om det. Med sidesaker er det 96 forsider (13,3%) som omtaler været.
  5. Mat (22 hovedsaker – 3,1%): Dette er saker som omhandler mat, enten det er ”Tacoen som er farlig for deg”, sammenlikning av matpriser eller at du blir lurt av økomerking og nøkkelhullmerket. Med sidesaker er det 74 forsider (10,2%) hvor det skrives om mat. Dette er pussig nok også 74 (10,2%) forsider hvor det skrives om slanking.

 

Flått

Når jeg viser fram teknologien bak dette er ”flått” noe av det første folk vi se. Men det skrives mindre om flått på forsiden av Dagbladet enn man skulle tro. Det er faktisk bare 6 hovedsaker om flått i Dagbladet, og én hovedsak i VG. Tar vi med sidesakene er det 12 forsider med flått i Dagbladet og 4 i VG.

 

 

Beklager, kommentarfeltet er stengt.