Kategorier

Tenk deg ut av boksen

Hva er kanalarkitektur, egentlig?

  • 8. juni 2010

    Postet av Thordur Arnason
  • Kommentar ikon  0

Når jeg snakker med folk om Nimble så er “Hva gjør dere egentlig, og hva er kanalarkitektur?” det vanligste spørsmålet jeg får.

Indie pop - en ny type sardinboks

Jeg kan forstå at folk lurer. Nimble er ikke som noe annet i markedet. Vi likner litt på mye, men kan ikke puttes i bås, slik det gjøres med andre rådgivnings- og konsulentselskaper. Vi er kanalarkitekter. Eller Indie pop om du vil.

Hvorfor sier jeg indie pop? Jo, det er slik at hvis du skal bli størst og best i din kategori så er det å etablere sin egen kategori en god teknikk. Tenk på kvinnelige artister innenfor popsjangeren. Det finnes bare en artist på toppen, og det er Madonna. Hvordan skal du bli bedre, større og mer anerkjent enn henne? En veldig vanskelig vei å velge. Men hvis du da sier høyt at jeg, jeg driver ikke med pop, jeg er en indie pop’er, da forandrer alt seg. Du har definert din egen kategori, og kan ta lederrollen der.

Samme grep har vi gjort. Vi er ikke rene it-konsulenter. Ikke er vi management for hire pr.  definisjon. Vi er ikke et digitalt byrå slik Kampanje ville båssette det. Ei heller er vi et kommunikasjonsbyrå. Ikke driver vi direkte med servicedesign, opplevelsesdesign, usability, interaksjonsdesign, retail consulting, konsept-utvikling, opinionsanalyser og meningsmålinger, systemutvikling, adferds­økonomi, forbrukerpsykologi eller prosjektledelse. Men vi har elementer av alt dette definert inn i begrepet Kanalarkitektur.

Dette reflekterer hva vi faktisk kan tilby og er gode på. Vi er 100′% digitale med til sammen over 60 års fartstid på nett. Og vi har en dyp repspekt og forståelse for ikke-digitale kanaler. De er en del av bildet.

Det er derfor et lite og relativt nystartet Nimble kan jobbe med så forskjellige ting som konseptutvikling og -realisering, historiefortelling, utvikling av iPhone apps, tjenesteutvikling, prosjektledelse, brukeranalyser, strategi, adferdsbasert design, prosjektering og kravspesifisering, teknisk arkitektur og så videre..

Alt henger sammen. Alt er en del av kanalarkitekturbegrepet. Det handler om å kommunisere godt med dine kunder. Uansett kanal.

Så bare ved å tenke litt ut av den mye omtalte boksen og faktisk bruke den erfaring og kunnskap som sitter i hodene på oss har vi skapt vår Indie pop. Kanalarkitektur er vår kategori og innenfor den er vi absolutt verdensledende.

PS. Har du noensinne lurt på hvorfor det heter å tenke ut av boksen? Det kommer fra løsningen på det berømte ni-punkts problemet:

Ni-punkts-problemet

Ved hjelp av fire sammenhengende streker skal du krysse hvert av de ni punktene en gang uten å løfte blyanten fra papiret. Tenk ut av boksen :)

Beklager, kommentarfeltet er stengt.