Kategorier

På Software 2010

  • 10. februar 2010

    Postet av Annike Asserson
  • Kommentar ikon  0

Dataforeningens årlige Software-konferanse holder stø kurs, og bærer også i år preg av fagfolk som har vært med ganske lenge.

Software 2010

For et deilig, nerdete avbrekk Software 2010 er etter en lang periode med mest snakk om Gullblyanter, -fisker, -tagger og en rekke utmerkelser og begiven­heter jeg i grunnen ikke vet hva er. Software 2010, derimot, der tøyser de ikke. What You See Is What You Get. Software-prat. Ikke “web,” ikke “online,” men faktisk informasjons- og kommunikasjonsteknologiprat rundt programvare.

Selv om Gartner er der og snakker om teknologitrender neste fem år, er bena på Software 2010 plantet godt på bakken. Tracket jeg deltar på (Semantisk web og Linked Open Data) bærer preg av fagfolk som har vært med ganske lenge og som er mer opptatte av fag enn av… eh… noe annet, egentlig.

Tusen takk til dere alle – som gjennom de årene jeg forvillet meg inn i Gullprisutdelingenes Verden – har holdt RDF, XTM, OWL, SKOS, FOAF og gudene vet hvilke andre initiativ i gang. Og ikke deler dere ut utmerkelser (til verken seg selv eller andre) heller.

En ting har riktignok forandret seg:
Lunsjen er blitt bemerkelsesverdig mye bedre.

Beklager, kommentarfeltet er stengt.