Kategorier

Alltid inn på Altinn

 • 23. februar 2010

  Postet av Thordur Arnason
 • Kommentar ikon  2

Altinn

Jeg er ikke av dem som syns formalia er det festligste som finnes. Men som alle må jeg jo i ny og ne forholde meg til dette og i går var en slik dag. Min kollega Annike sørget for at jeg måtte en tur innom Altinn for å elektronisk signere noen papier, noe jeg fikk en vennlig påminnelse om i går.

Der og da tenkte jeg at, pokker, hvor er nå de papierene med PIN koder, som jeg sikkert trenger for å komme meg inn. Bare for moro skyld gikk jeg inn på altinn.no og så på mulighetene jeg hadde for å logge meg inn. Selvsagt har jeg vært der jevnt og trutt før, men kunne ikke helt huske hvordan jeg slapp inn i den digitale forvaltningen sist.

Stor var min overraskelse da jeg etter litt fikling oppdaget at siden jeg tidligere har vært flink gutt og registrert alle kontaktopplysninger der så kunne jeg enkelt og greit få en engangskode på min mobiltelefon. 30 sekunder senere var jobben gjort, papirer signert og alle fornøyde. En strålende brukeropplevelse i en hverdag der alt forbundet med pin-koder, passord, autentisering og kodekalkulatorer ofte er uendelig frustrerende.

Tommelen opp til Altinn og løsningen de har laget.

2 kommentarer
 • Anders Breivik
  23. februar 2010

  Det er vel kanskje første gang jeg har lest “Altinn” og “strålende brukeropplevelse” i samme artikkel …

 • Thordur Arnason
  23. februar 2010

  Well, en gang måtte bli den første. Jeg fikk gjort det jeg skulle på under ett minutt og møtte ingen av de sedvanlige barrierene. Om altinn i sin helhet og som tjeneste er optimal er en helt annen sak.

Beklager, kommentarfeltet er stengt.